Preskoči na sadržaj

Pištolj za vruće lijepljenje Low Melt 110°C

EAN: 4026700486100Stavka br.: 48613
Pištolj za vruće lijepljenje Low Melt za hobiste i za ukrašavanje.
  • Radna temperatura od samo 110 °C za veću sigurnost i svestranost pri vrućem lijepljenju
  • Prozirno
  • Toplinski izoliran vršak
  • Prikladno i za uporabu na materijalima osjetljivima na toplinu kao što su polistiren, mekani PVC itd.
  • Kratko vrijeme zagrijavanja (3 – 5 min) – brzo spreman za uporabu

Svojstva

  • Radna temperatura od samo 110 °C za veću sigurnost i svestranost pri vrućem lijepljenju
  • Prozirno
  • Toplinski izoliran vršak
  • Prikladno i za uporabu na materijalima osjetljivima na toplinu kao što su polistiren, mekani PVC itd.
  • Kratko vrijeme zagrijavanja (3 – 5 min) – brzo spreman za uporabu

Primjena

Prikladno za:

Prikladan za metal, drvo, staklo, keramiku, kožu, tekstil, mnogo vrsta plastike itd. Brzo, čisto i pouzdano lijepi čak i materijale osjetljive na toplinu kao što su polistiren i mekani PVC.

Nije prikladno za:

Nije prikladno za Polipropilen (PP), polietilen (PE) i P.T.F.E.

Rukovanje

PRIJE UPOTREBE

Radni uvjeti

Kada upotrebljavate ovaj pištolj za vruće lijepljenje, uvijek se pridržavajte osnovnih sigurnosnih mjera opreza. Time se smanjuje mogućnost slučajne ozljede zbog opekline ili strujnog udara.

Zahtjevi za površinu

Površina mora biti suha, čista i bez prašine i masnoća.

TIJEKOM UPOTREBE

Smjernice za upotrebu

Stavite pištolj u držač i ukopčajte ga u utičnicu. Umetnite ovalnu patronu za lijepljenje u pištolj i pustite da se grije 3 do 5 minuta. Odmah pritisnite površine koje lijepite zajedno na 15 – 20 sekundi, primijenite malo sile i po potrebi ispravite. Veza je čvrsta i može se opteretiti nakon 2 minute (ovisno o debljini sloja ljepila). Konačna snaga spoja postiže se nakon 2 sata. Važno: Pravovremeno umetnite novu patronu za lijepljenje nakon stare da biste izbjegli pregrijavanje. Izbjegavajte kontakt s vrškom. Kada se pištolj ne upotrebljava 30 minuta ili više, iskopčajte kabel iz utičnice. Ljepilo nanesite u kuglicama na fleksibilne materijale te u kuglicama ili točkama na čvrste materijale. Veće je površine teško zalijepiti jer se ljepilo može stvrdnuti prije nanošenja po čitavoj površini. Snaga lijepljenja najbolja je ako se dijelovi spoje odmah nakon nanošenja ljepila. Nakon umetanja novog uloška pustite da se pištolj ponovno zagrije.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Kada se ne upotrebljava, ovaj se alat mora postaviti na stalak. Namijenjen je samo za uporabu u zatvorenom prostoru. Nikada ne ostavljajte pištolj za vruće lijepljenje bez nadzora ako je još vruć ili spojen na napajanje. Nikada nemojte vaditi patrone za lijepljenje iz pištolja. Na taj biste način mogli oštetiti mehanizam. U pištolj za lijepljenje nikada nemojte umetati ništa osim preporučenih patrona za lijepljenje. Budite oprezni kada upotrebljavate pištolj za lijepljenje u blizini zapaljivih materijala. Nemojte upotrebljavati pištolj za lijepljenje u eksplozivnim okruženjima.

Osobna sigurnost

Kontakt s mlaznicom ili rastopljenim ljepilom može izazvati opekline. Uređaj uvijek držite izvan dohvata djece. Nikada nemojte pokušavati ubrzati postupak hlađenja držanjem pištolja pod slavinom. Pustite ga da se prirodno ohladi. Redovito provjeravajte da na kabelu nema oštećenja ili puknuća. Iz sigurnosnih razloga ne upotrebljavajte pištolj za vruće lijepljenje ako je oštećen.

NAKON UPOTREBE

Mrlje/ostaci

Stvrdnuti ostaci ljepila mogu se ukloniti samo mehanički.

Uvjeti skladištenja

Nakon uporabe pustite da se pištolj potpuno ohladi, a tek ga zatim spremite. Kada se ne koristi, pištolj za lijepljenje treba se spremiti na suho i sigurno mjesto izvan dohvata djece.

Dokumenti

Slični proizvodi