Super Glue tekuće

Tuba 12x3 (Blister)

Iznimno brzo i snažno trenutno ljepilo

Super Glue tekuće

Opis

Svojstva

 • Iznimno brzo i snažno
 • Doseže i najmanje uglove i spojeve
Idi na vrh

Primjena

Prikladno za

 • Idealno za lijepljenje manjih površina (nije prikladno za lijepljenje većih površina). Lijepi mnogo vrsta plastike, kao što su tvrdi PVC (polivinil-klorid), ABS (akrilonitril-butadien-stiren, stiren otporan na udarce), PS (polistiren), akrilna smola (Plexiglas®), polikarbonat (Makrolon®), fenolne smole (Bakelite®), metali (npr. čelik, željezo, laki i teški metali), porculan, keramika, guma i drvo. Djelomično je prikladno za staklo (s vremenom spoj postaje lomljiv, zbog čega slabi).
Idi na vrh

Rukovanje

Prije upotrebe

Radni uvjeti

Nemojte upotrebljavati na temperaturama ispod +10 °C. Ljepilo najbolje reagira u uvjetima vlage od 50 – 70 %.

Osobna sigurnost

Cijanoakrilatna ljepila vrlo se brzo stvrdnjavaju u prisutnosti vlage (u zraku i na koži, što uključuje znoj, loj, suze). Stoga je potreban oprez tijekom njihove uporabe, osobito što se tiče djece i dodira s kožom i očima. Čak i ako se ništa ne poduzme, cijanoakrilatna ljepila s vremenom se prirodno rastapaju.

Zahtjevi za površinu

Materijali koje lijepite trebaju biti čisti, suhi, bez prašine i masnoća te trebaju savršeno odgovarati.

Preliminarna obrada površine

 • Stoga je s površina koje se lijepe potrebno temeljito ukloniti svu prašinu, ulje, masnoću, vosak ili sredstvo za razdvajanje. Najbolji način na koji se to može postići jest trljanje dijelova više puta odgovarajućim otapalima, kao što je aceton (ako je to prikladno za materijal – najprije provjerite!).
 • Za metale i slitine metala obično je dovoljno ohrapaviti površinu s pomoću brusnog papira ili brušenjem ili četkanjem.

Tijekom upotrebe

Rukovanje ambalažom

 • Da biste probili zaštitnu membranu, snažno okrenite cijeli čep na tubi u smjeru kazaljke na satu. Odvijte čep da biste otkrili aplikator i spremni ste!
 • Nemojte pritiskati tubu dok probijate zaštitnu membranu.

Smjernice za upotrebu

 • Uz pomoć mlaznice nanesite što tanji sloj ljepila izravno iz tube na jednu od površina (previše ljepila značajno će usporiti postupak stvrdnjavanja!). Odmah spojite dijelove i pritisnite. Ovisno o nanesenoj količini ljepila i materijala, ljepilo polimerizira u roku od 60 sekundi u sintetičku smolu i snažno spaja dva dijela. U slučaju lijepljenja u uvjetima niske vlage vrijeme stvrdnjavanja može se skratiti kratkim disanjem u jedan od dijelova koji se spaja. Najbolji rezultati lijepljenja postižu se na sobnoj temperaturi. Površine koje reagiraju lužnato ubrzavaju stvrdnjavanje ljepila, površine koje reagiraju kiselo (npr. drvo, keramika, porculan, koža) usporavaju ga.
 • Nakon uporabe očistite vršak suhom maramicom i vratite čep kako biste zatvorili tubu.

Savjet

 • Ako slučajno zalijepite kožu, namačite je što je dulje moguće u toploj vodi sa sapunom i pažljivo je razdvojite bez primjene sile; nakon toga hidratizirajte kožu.
 • Dodatna je mogućnost protrljati prste u toploj vodi i ugurati spajalicu ili komad žice između njih. Nakon određenog vremena prsti se mogu razdvojiti. Zahvaćena područja također se mogu odmah tretirati acetonom ili odstranjivačem laka za nokte. Budući da organska otapala uklanjaju i masnoće, nakon toga preporučujemo nanošenje kreme za ruke. U slučaju da komadić ljepila ostane, on se može istrljati s pomoću kamena plavca. U slučaju raspršivanja proizvoda u oči ili usta morate držati oči ili usta otvorenima i isprati ih velikom količinom vode. Po potrebi potražite savjet liječnika.
 • Zbog određenih para koje razvijaju cijanoakrilatna ljepila savjetuje se da dobro prozračite prostorije pri uporabi relativno velikih količina.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

 • Pozor: Trenutno ljepilo sadrži cijanoakrilat. Opasno: Lijepi kožu i oči za nekoliko sekundi. Držite izvan dohvata djece. Može nadražiti dišni sustav. Ako je potrebna liječnička pomoć, pokazati spremnik ili naljepnicu. Izbjegavajte udisanje para. U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: Oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ukoliko ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispiranje.

Nakon upotrebe

Mrlje/ostaci

Odmah obrišite višak ljepila suhom krpom. Nakon stvrdnjavanja bit će vrlo teško ukloniti višak ljepila. Aceton će rastopiti ljepilo, no vrlo sporo (provjerite prikladnost).

Uvjeti skladištenja

Čuvajte na suhom, hladnom mjestu na kojemu ne dolazi do smrzavanja. Čuvanjem na temperaturi ispod +5 °C (u hladnjaku) osigurava se maksimalan rok trajanja.

Idi na vrh